El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Els immigrants de Lleida celebren la seva jornada sota el lema 'Acollir, protegir, promoure i integrar'

La Jornada Mundial de les Migracions s'ha celebrat a Lleida amb una Eucaristia a la parròquia del Carme i un festival i una competició de futbol, al col·legi Sagrada Família. A causa de l'hospitalització de mossèn Joan Mora no s'ha pogut fer present als actes programats, però tots l'hem tingut al cor de la celebració.

La Missa ha tingut lloc a la parròquia del Carme presidida pel bisbe Salvador i concelebrada per mossèn Joan Ramon Ezquerra, mossèn Adrià Burca, i el padre Amancio Chico. S'ha fet present el regidor i diputat Paco Cerdà. El Cor Miorita i el grup hondureny han tingut cura d'acompanyament musical.

En iniciar l'Eucaristia el Bisbe ha recordat mossèn Joan Mora, delegat de Pastoral d'Immigració, per la seva intensa dedicació a promoure la fraternitat. A l'homilia s'ha referit a la crida vocacional de Samuel i dels primers deixebles de Jesús, que van voler aprendre de la seva pròpia vida. També s'ha referit als "250 milions de persones desplaçades, algunes voluntàriament i altres expulsats dels seus països per l'odi i l'enfrontament" tot apel·lant a preguntar-nos en la pregària ens preguntem "Què puc fer jo?".

El Bisbe ha afegit que "tots som fills de Déu i hauríem de fer possible que dins de l'Església no hi hagi cap frontera". Finalment, ha recordat que el lema de la jornada explicita els quatre verbs que el papa Francesc demana conjugar: acollir, protegir, promoure i integrar: "Això significa estar al costat de les persones" i ha demanat "fer-lo nostre i solidaritzar-nos en la missió del Papa a favor de la fraternitat, la solidaritat, la justícia i la pau.".

L'hondurenya Yanira ha fet la lectura de les monicions de la Missa destacant que a través d'aquesta Jornada l'Església demana "dedicar junts un dia a reflexionar i resar sobre aquesta realitat creixent, un veritable «signe dels temps» obrint el cor a la presència de Déu en els germans, especialment en els que han arribat d'altres llocs.

L'oració final ha estat una acció de gràcies a Déu per haver-nos creat diferents. Les ofrenes protagonitzades per representants de diferents nacions, han estat un signe d'aquesta unitat en Déu sota el lema de la Jornada.

Igualment el Festival folklòric, realitzat al Saló d'Actes del Col·legi Sagrada Família, ha mostrat els ritmes de deu països llatinoamericans, romanesos ortodoxos i romanesos catòlics. Com a novetat cal destacar la participació de Venezuela. El colombià Yuri ha presentat totes les actuacions, iniciades amb un record ineludible a "nuestro querido Padre Juan que està de corazón con todos nosotros". Al final tots l'han recordat cantant la cançó "Tu eres mi amigo del alma", al so de la guitarra del bolivià Wilson.

La participació activa amb un clima de molt bona sintonia ha caracteritzat el desenvolupament de la Jornada, que ha acabat amb un refrigeri al pati del Col·legi de la Sagrada Família i, a la tarda, amb la competició de futbol-sala. Agraïm una vegada més a les Germanes de la Sagrada Família que hagin obert les portes del seu Col·legi per acollir aquesta celebració que tant ajuda a la cohesió i integració del col·lectiu d'immigrants de la nostra ciutat.

Parròquia del Carme de Lleida.