Arrels-Sant Ignasi ha realitzat aquest matí una flashmob i la lectura d'un manifest per reivindicar el dia de les persones sense llar, que se celebra el 25 de novembre.

A l'acte han participat unes 140 persones entre voluntaris, persones que pateixen una situació de mancança d'habitatge. Durant la flashmob els participants han pogut construir una casa amb caixes de cartó, per tal de representar el tipus d'habitatge que tenen les persones sense llar.

Arrels Sant Ignasi ha atès aquest any 4.442 beneficiaris (inclou el nucli familiar de la persona atesa) i directament 1.397 persones.

D'aquestes, 1.397 persones, 993  no tenien cap ingrés i 717 no tenien llar. Això representa 68 més de les que l'entitat tenia comptabilitzades l'any anterior. Arrels-Sant Ignasi destaca que el problema més gran són les persones sense sostre. El 40% (572) són dones, un 13% més que l'any 2017.

En proporció l'any passat les persones en situació de sense sostre eren 31% menys que aquest 2018, ja que Arrels ha detectat 64 persones. Per altra banda, augmenten les persones que necessiten l'ajuda del centre obert, i en els últims dos anys han augmentat un 25%.

El president d'Arrels-Sant Ignasi, Roger Torres, en la lectura del manifest ha destacat que "tota persona té dret a una llar pròpia amb dignitat, permanent i en pau". "Les persones que es troben en situació de sense llar estan en una situació de vulneració de drets, d'invisibilitat, de patiment, d'inseguretat, d'agressions, i un llarg, etc".

Torres ha afegit que a Arrels "ens volem centrar en la persona, donar veu als que pateixen aquesta situació, perquè darrere cada dada, hi ha una veu, un nom i una història".