El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

200 joves comparteixen les seves experiències de servei en una jornada dedicada al voluntariat

El passat dimecres 14 de març va tenir lloc, a l’Acadèmia Mariana, una jornada per a joves de la nostra ciutat que han tingut experiències de servei a la comunitat. Hi van participar alumnes de 4t d’ESO del col·legi Claver, de l'Episcopal i de Lestonnac que...

van conèixer l’experiència de testimonis i van compartir les vivències personals, una oportunitat en què Càritas vol promoure una visió del voluntariat on tothom hi té cabuda i espai per desenvolupar-se.

El dia va començar amb l’Equip Motor, format pels joves voluntaris dels tres col·legis que han preparat la trobada, donant la benvinguda als més de dos-cents assistents. Tot seguit, l’Ares, que ha realitzat diferents experiències de voluntariat en la nostra ciutat i fora d’ella, explicava la seva vivència i ens convidava a provar-ho: “si no entreu en el món del voluntariat i ho proveu, mai sabreu si és l’estil de vida que voleu” i seguia “a mi, donar-me als altres, fer un servei, m’ha canviat la vida, literalment”.

Per a poder posar en comú les diferents experiències dels joves fent servei a la comunitat, la jornada va seguir amb un treball grupal on tothom es pogués sentir còmode per a posar en comú les pròpies vivències, sensacions i sentiments. El resultat en va ser un gran mural d’experiències on tothom va tenir espai per dir-hi la seva. 

Tant l’Equip Motor com l’Equip Tècnic de Càritas en fa una bona valoració i es marca com a propòsit seguir treballant conjuntament en aquesta línia, de cara a properes accions amb els joves de la ciutat.