El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Mare de Déu del Pilar del Peu del Romeu estrena mantell

La Festa de la Mare de Déu del Pilar, del passat 12 d’octubre, va tenir un significat especial per a l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ja que la imatge de la Patrona d’Aragó de la seu de l’entitat, a la capella del Peu del Romeu, va estrenar un nou mantell.

 La Casa d’Aragó de Lleida organitza cada any una processó pels carrers de la ciutat i és una tradició que la comitiva  s’aturi  davant d’aquesta capella del carrer Major, la qual cosa va servir per presentar i beneir un nou mantell per a la Verge del Pilar que ocupa un lloc destacat en aquest temple. Es tracta d’una ofrena del consiliari de l’entitat Mn. Vicenç Alfonso i la imatge vol destacar i significar la unió i el fort entroncament entre la devoció a la Mare de Déu del Pilar i la tradició Pilarista que evoca l’aparició a l’apòstol Sant Jaume de la Verge Maria en carn mortal a Saragossa.

  El nou mantell ha estat confeccionat per dues senyores de la Casa d’Aragó de Lleida, entitat que l’ha ofrenat  a la Verge del Pilar de la nostra capella. De roba de color blau, símbol de Maria, llueix com a element central i ornamental dos coloms que amb el seu bec porten una branca d’olivera, símbol de la Pau.