La parròquia de Sant Antolí Màrtir d’Aitona va celebrar el 4 de desembre la festa litúrgica del Beat Josep Camí, membre del grup de màrtirs de Viaceli, (Cóbreces, Santander). El beat Camí, natural del municipi d’Aitona, fou brutalment assassinat l'any 1936 per les seves conviccions religioses.

La seva tràgica mort va portar l'Església a beatificar-lo, juntament amb 17 màrtirs més de l'orde cistercenca, en una cerimònia a la Catedral de Santander celebrada el dia 3 d'octubre de l’any 2015.

A l’eucaristia, celebrada a les 19.30 hores de la tarda, i presidida pel mossèn Santiago Mataix, es va retre homenatge a la figura del Beat Camí, un dels fills il·lustres del municipi. A l’acte, hi van prendre part, la família del beat i representants de l'ajuntament d'Aitona, el Consell Parroquial, les congregacions de les germanes Carmelites i les germanes dels Ancians Desemparats, els infants que es preparen per a la primera comunió i veïns i veïnes de la vila.

Al moment de les ofrenes de l’Eucaristia, es van presentar unes fulles de palmons per part dels nens i nenes que es preparen per al sagrament de la primera comunió, símbol de la victòria del màrtir, a la qual va arribar el Beat Josep Camí imitant a Crist fins al vessament de la sang. També es van presentar per part de l’Ajuntament, els díptics de turisme religiós que s’han editat amb motiu de les noves rutes de turisme religiós que s’han habilitat al municipi, per tal de donar a conèixer a tots els feligresos el patrimoni religiós, juntament amb la vida i l’obra del beat Josep Camí, el Pare Palau i Santa Teresa Jornet.

El beat Josep Camí, fou ordenat sacerdot als 23 anys d’edat. Començà el seu càrrec pastoral com a mossèn a la població d’Adons (Pont de Suert), on va tenir cura, especialment dels malalts i continuà a Juneda, on va fundar un grup de membres de la Federació de Joves Catòlics de Catalunya, a qui ensenyava apologètica i sociologia. Mossèn Camí va sortir de Juneda el dia 14 de juliol de 1936, cap a l’abadia de Viaceli de Cóbreces (Santander), un monestir d’orde cistercenc. Se sabia el viatge de memòria, però aquest cop efectuà una parada a Aitona, on pensava passar uns dies per acomiadar-se dels seus.  Si no hagués realitzat aquesta parada, hauria pogut rebre l’hàbit cistercenc, ja que aquesta comunitat va poder romandre al monestir fins al dia 8 de setembre de l’any 1936. Esclatà la guerra civil el dia 17 de juliol de l’any 1936 i mossèn Camí va morir el dia 28 de juliol del mateix any, als 28 anys d’edat.