El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El bisbe Salvador beneeix els animals per Sant Antoni

El bisbe Salvador va beneir els animals en el marc de la festivitat de Sant Antoni després de les dues misses que va presidir a l’església de la Sang el 17 i 19 de gener respectivament en honor a aquest sant.

El dijous 17 de gener, el nostre Bisbe va presidir la primera missa dels actes en honor a Sant Antoni Abat a l’església de la Sang i al sortir, va beneir els animals. El temple va restar obert durant tot el dia. El dissabte dia 19, el bisbe Salvador també va presidir l’eucaristia prèvia als Tres Tombs, i a més a més de les mascotes i dels participants a la desfilada, també va beneir els pans i panets. Els Tres Tombs, que van comptar amb la participació de sis carrosses de partides de l’Horta, tres carruatges i onze cavallaries, va sortir de l’avinguda Blondel i va pujar per l’avinguda Catalunya i la Rambla Aragó fins arribar a la Creu del Terme. Quan es va acabar, va ser el torn de l’entrega de premis Horta de Lleida i del dinar de germanor al local de Mercolleida. Cal esmentar que aquesta jornada festiva va començar amb un esmorzar a la Cooperativa Agrícola Pràctica.

L’Associació Cultural i Recreativa “Els Pagesos” organitza any rere any aquesta festivitat amb la col·laboració de la Paeria, la Diputació, el departament de Cultura de la Generalitat, la Congregació de la Puríssima Sang i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida.