El filòsof i pedagog Gregori Luri va impartir el passat 19 de febrer una conferència al col·legi Episcopal de Lleida i va recalcar que “Sabem que som lliures quan coneixem quin és el nostre deure”.

Gregori Luri, filòsof i pedagog navarrès que viu a Catalunya des de fa més de 30 anys, va defensar els drets dels fills en el transcurs de la conferència  “L’educació del segle XXI”, com a prèvia de la Jornada de Portes obertes.

Luri, que és autor entre d’altres d’importants assaigs com ara Mejor educadosL’escola contra el mónMatar a Sócrates o El valor del esfuezo, es va adreçar a un auditori format per mares, pares, alumnes, professorat i amics de l’escola, amb un to força amè i directe per reivindicar els Simpson com a model de família, “això és el dret a ser pares i mares amb imperfeccions”.

Entre molts temes tractats al llarg de gairebé dues hores de xerrada, el filòsof navarrès va confessar la importància que va tenir per a ell la lectura de la novel·la El camino, de Delibes, i també va explicar la seva idea d’adolescència dilatada fins als 40 anys. Luri va reivindicar la permanència de la memòria, de la consideració del llenguatge i de les paraules, de l’atenció i de la moral, i dels valors cristians de la persona, entre d’altres. El ponent va tancar la xerrada afirmant que “ser disciplinat és molt més important que ser intel·ligent”.