El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El professor Albert Guiu de Flix i el periodista Josep Víctor Gay s'adjudiquen els premis Frater

La Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat, com ja és costum a l’entorn de la festa de Sant Jordi, ha fet públic el veredicte del Jurat de la 37 edició del Concurs de Narracions FRATER, convocat com a memorial de Mn. Martí Sandiumenge,

que va ser consiliari de la Fraternitat i impulsor d’aquest Premi, traspassat el setembre de 2015.

El Primer Premi del Concurs en la seva secció d’Adults, dotat amb 400€ i placa, ha estat concedit a Albert Guiu Bagés, de Flix per la seva narració “La mitja marató”. Albert Guiu és llicenciat en Filologia Hispànica i professor de llengua i Literatura. Des de fa anys compagina la docència, amb les col·laboracions en diverses revistes i diaris, i l’ activitat literària. També col·labora en programes de ràdio. En l'àmbit literari ha estat guardonat en diversos certàmens, tant de narrativa curta com de poesia, entre ells en anteriors edicions del Concurs de Narracions Frater Lleida.

Pel que fa al Segon Premi d’adults dotat amb  300 € i placa, el Jurat l’ha concedit a la narració titulada “L’home del contenidor”, de la qual n’és autor el veterà Josep Víctor Gay Frias, veterà periodista Gironí i membre de la delegació de Mitjans de Comunicació Social del bisbat de Girona.

Pel que fa a la Secció Juvenil, el Primer Premi dotat amb 200 € i placa, ha estat concedit a Aina Vallejo Cases, per la seva narració: “Un supervivent”. El Segon Premi, dotat amb 100 € i placa, li ha estat concedit a Anna Escolà Folguera, per la seva narració: “Siempre quedan recuerdos”. Tots dos premiats son alumnes de l’INS de Balaguer.

El lliurament de Premis tindrà lloc el dissabte 28 d’abril, en un dinar literari a l’Acadèmia Mariana de Lleida, presidit per la junta de la Frater encapçalada per la seva presidenta Mª Dolores Hidalgo i amb l’assistència dels membres del Jurat i els concursants premiats. Abans, a les 12 del migdia, se celebrarà l’Eucaristia a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia Patrona de Lleida.