El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La confraria de Montserrat aplega a la Catedral les Advocacions Marianes de Lleida

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, en el que era tanmateix el primer acte de preparació a la festa de la Patrona de Catalunya, va aplegar el matí del dissabte 21 d’abril a la Catedral a una bona colla de representants de diverses confraries, entitats i institucions marianes de la ciutat, així com congregacions religioses i col·legis...

que tenen en la Mare de Déu la seva identitat o li donen fins i tot el nom.

Fou amb ocasió de la celebració de la IIª Trobada d'Advocacions Marianes de Lleida. La primera tingué lloc en el mes de juny del l'any passat a l’oratori de la Verge Blanca Patrona de la ciutat, a iniciativa de l'Acadèmia Mariana de Lleida. En aquesta ocasió la Trobada fou celebrada davant la capella de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya i s’inicià amb l'Eucaristia concelebrada i presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, el qual en la seva homilia va valorar molt positivament la continuïtat d’aquesta lloable iniciativa mariana i convidà a tots les presents a viure l’estil de Jesús, imitant a Maria: “ Ajudeu-nos a no separar-nos mai del teu fill Jesucrist”, pregà el bisbe Salvador.

Finalitzada la celebració i després d’escoltar i cantar l’himne “Bruna de Montserrat”, amb lletra de Rosa Fabregat i Solé i música de Mn. Joaquim Mesalles a càrrec del Petit Cor de la Catedral de Lleida; el president de la Confraria Josep Estruch feu una breu salutació i donà la paraula al P. Jaume Sidera, a qui se li havia encomanat una reflexió mariana. El claretià centrà la seva profunda i encertada reflexió en allò que fa gran Maria i en allò que ens la fa més propera, referint-se a quatre noms amb els quals l’Evangeli identifica Maria: L’agraciada, l’esclava serventa del Senyor, la Mare del meu Senyor i la creient: “I què hem llegit de Maria?. És la creient i la qui compleix la Paraula. La grandesa de Maria: creient i serventa del Nostre Senyor està al nostre abast...De manera que la grandesa de Maria la nostra Mare, la compartim tots els que som aquí. Maria som nosaltres”, asseverà el P. Sidera.

Per cloure i abans de cantar el Virolai i pujar al cambril a venerar “la Moreneta”, la Confraria feu lliurament com a record d’un exemplar del llibre “La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida”,  escrit pel seu president Josep Estruch i presentat el setembre de 2006.

Al finalitzar s'anuncià que la IIIª Trobada d'Advocacions Marianes de Lleida,  tindrà lloc el proper any a l'Oratori de la Mare de Déu dels Dolors, amb motiu del 300 aniversari de la fundació de la Congregació dels Dolors.   

Jordi Curcó