El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Francesc Domènech és ordenat diaca permanent

La Catedral de Lleida va acollir el passat diumenge 24 de juny l'ordenació al diaconat permanent de Francesc Domènech, veí de La Granja d'Escarp. Un nombrós grup de fidels i de sacerdots van acompanyar al nou diaca en una cerimònia on també han participat la resta de diaques permanents.

En la seva homilia, el Bisbe Salvador va recordar a la seva homilia la figura de Sant Joan Baptista, amb motiu de la seva festivitat. Va rememorar les paraules del profeta Isaïes quan diu "jo sóc cridat i elegit pel Senyor".

A més, va destacar al nou diaca que "haurà d'exercir amb humilitat i amor". També el va animar a "imitar la vida del Crist" i a "dedicar un especial servei a la caritat als pobres". El Bisbe Salvador va explicar que "hi ha pobres que no surten als mitjans de comunicació, que estan al nostre entorn" i en la mateixa línia va tindre un record "per les persones migrades i refugiades".

Després de l'homilia va tindre lloc el ritual de l'ordenació amb la promesa de l'escollit, lletania dels sants, imposició de les mans i pregària d'ordenació, imposició de l'estola i la dalmàtica i lliurament del llibre dels evangelis, continuant després amb la litúrgia de l'Eucaristia.

En acabar aquesta, el nou diaca permanent va agrair a la seva esposa i al seu fill. També va tindre paraules d'agraïment al Bisbe Salvador i al rector de La Granja d'Escarp, Paco Ribas. Per altra banda va rememorar la seva formació i va agrair al Ramon Prat, exdirector de l'IREL i al Doctor Laureano Sánchez, responsable dels Animadors de Comunitat de la diòcesi.

Amb l'ordenació de Francesc Domènech, la diòcesi de Lleida compta amb sis diaques permanents.