El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Missa i concert en homenatge i record d’Octavi Miarnau

El proper diumenge 28 d’octubre a les 12 del migdia, la Catedral Nova de Lleida acollirà una Missa i posterior concert en homenatge i record del cantaire Octavi Miarnau, traspassat el passat mes d’agost a Lleida.

 L’acte musical, organitzat pel Petit Cor de la Catedral de Lleida, del qual Octavi Miarnau en formava part, comptarà amb la participació del Cor de Cambra de l’Auditori, l’Orfeó Lleidatà i el mateix Petit Cor de la Catedral de Lleida, sota la direcció de Mn. Joaquim Mesalles. En el concert podrà escoltar-se entre altres composicions el Don Giovanni, el Rèquiem de Mozart i la Lacrimosa de Mozart que tant impressionava a l’Octavi Miarnau.

  Bon llegidor de clàssics grecs i llatins, en llengua original des de ben jove i coneixedor de la mitologia, a més de la formació musical exigida als que aprenen a tocar instruments, no és estrany que entre d’altres aficions practicades de gran, com la pintura abstracta, la talla d’imatges o el conreu de plantes, fos la música la més present en la vida quotidiana de l’Octavi Miarnau, ja fos escoltada, cantada o interpretada al piano o altre instrument dels que ell sabia tocar. Però el que més l’apassionava era el cant coral, el plaer de cantar en grup i era en el cant litúrgic on dedicava més temps: Cantates, misses, rèquiems... Serà aquest sens dubte el millor homenatge a aquest cantaire desaparegut.