Amadeu Bonet i Boldú, professor d’institut i artista, vinculat a molts moviments de revisió de vida va pronunciar el passat 14 de gener a l’IREL una conferència, dins del cicle “L’autenticitat” i que portava per títol “Autenticitat i educació”.

Aquí us deixem algunes de les afirmacions que va fer en la seva ponència i que ens poden ajudar a reflexionar:

“Tots som, d’una forma o altra, educadors; podem ser originals, còpies o falsificacions, amb diferents possibilitats. La feina de l’educador ha de ser viure amb l’art del mètode, amb la manera de com fem les coses: per reinventar-nos, com l’eruga en papallona”.

“Els dos mals del nostres temps són la postergació (tot ho deixem per demà), i l’esquizofrènia (és que..., és que,...). Col·laborar, en canvi, és un signe d’autenticitat, contra la postergació i esquizofrènia”.

“Per tal de ser autèntics, sobretot en educació, i per fomentar-ho, els educadors,  hem de reviure la vida, hem d’aprendre a aprendre, hem de reinventar-nos constantment, descobrir la vida que duem a terme, amb la família, amb els amics, amb la feina, i descobrir els errors per poder avançar. Això ens permet ser més autèntics, en tots el àmbits”.

“És tracta de pensar en positiu, de viure les situacions des de l’àmbit de l’oportunitat que a vegades ens passa desapercebuda. L’autenticitat passa en l’educació per descobrir que tots som diferents, sent profundament iguals; en l’art d’escoltar, l’art de perdonar, l’art de la humilitat, l’art de la bellesa...”