El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Confraria de Montserrat celebra a l'Acadèmia Mariana la seva assemblea general

L’Acadèmia Mariana de Lleida, va acollir el matí del passat dissabte 23 de febrer i amb una nodrida assistència, l’Assemblea General de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, presidida pel bisbe Salvador Giménez, juntament amb el president de la confraria Josep Estruch i la seva junta directiva.

L’Assembla, abans de passar a l’ordre del Dia, va començar amb una introducció que, a mena de reflexió, va oferir el claretià P. Jaume Sidera, centrada en el lema pastoral de Montserrat, per aquest any “Doneu-nos l’alegria”. El P. Sidera agraí la invitació que li havia fet la Confraria: “Per un fill del Cor de Maria, parlar de la Mare és tot un goig”, digué.

Inicià la seva reflexió explicant que la paraula alegria ve del llatí “alacris”, que vol dir: viu, lleuger, animat, resolut: “L’anunci de Maria és una invitació a l’alegria, i l’alegria de Maria es encomanadissa i expansiva... corre ben de pressa a comunicar-li a Elisabet que espera un fill que l’omplirà d’alegria, desbordant. Maria exulta de joia, es posa a cantar el Magníficat i el seu cor vessa de joia. El Senyor tan gran, s’ha complagut en una noia tan poca cosa i esclata de joia perquè en ella es palès l’estil de Déu: compta amb els pobres, els que passen fam, els qui no tenen ni veu ni vot, compta amb aquells que no hi compta ningú”.

Pel P. Sidera, Maria es causa de la nostra alegria i en aquest temps de Quaresma i Setmana Santa, en que contemplarem i venerarem els Set Dolors de la Verge, proposà no oblidar-nos també dels Set Goigs de Santa Maria: “...que de  fet són els misteris de goig que passem en el Rosari, on Maria ens convida a posar en la nostra vida el vi que alegra el cor i l’oli que suavitza i amoroseix”.

L’Assemblea continuà tot seguit i per unanimitat dels confrares, es va aprovar el balanç econòmic i el pressupost per aquest nou any. Tanmateix el president Josep Estruch va presentar un informe detallat de les activitats realitzades, amb una valoració positiva i molt especialment pel que fa a la celebració de la festa de la Patrona: “La ciutat de Lleida continua responent i el 27 d’abril són centenars els lleidatans que acudeixen a la Catedral a venerar amb devoció la Mare de Déu de Montserrat, en una tradició que perdura any darrera any”.

El president va presentar també la programació d’activitats per aquest any, que tindran com a exponent el Tridu en honor de la Patrona i la seva festa el 27 d’abril. Alhora, va anunciar les dates de la Romeria d’enguany a Montserrat, que serà del 9 al 16 de juliol, així com la celebració a la Santa Muntanya de la IIª Trobada de Confraries, el 4 de maig i la també segona trobada en record dels confrares difunts, el dissabte 14 de setembre.

Finalment, sense marcar cap termini,  s’anuncià la restauració del retaule i cambril de la Mare de Déu de Montserrat de la Catedral de l’any 1956 i que ja presenta diversos desperfectes i afectacions degut al pas del temps: “És un bé molt preuat per a la nostra Confraria i és essencial preservar-lo i per tant cal fer un pla per restaurar-lo que anirem anunciant”, digué el president.

El bisbe Salvador clausurà l’Assembla amb paraules d’agraïment a la Confraria: “Pels actes que feu i per la intenció de que els cristians siguem cada vegada més propers a la Mare de Déu. I felicitacions per no perdre l’entusiasme i aquest amor que teniu a la Mare de Déu, que us demano feu extensiu a l’Església en aquets moments difícils. Pregueu per l’Església, per a que ens purifiquem tots i l’estimem de debò”.

L’Assembla va concloure amb un “pica pica” servit al claustre de l’Acadèmia Mariana, on els confrares, entre ells en Josep Vigatà com a nou i ratificat membre de Junta, van poder confraternitzar entre ells en un matí assolellat i amb marcat esperit Montserratí.

Jordi Curcó