El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Lliurament dels premis del concurs de narracions Frater

En el decurs d'un dinar literari celebrat a l'Acadèmia Mariana de Lleida, s'ha fet lliurament dels premis de la 36 edició del Concurs de Narracions FRATER, convocat per la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat.

Enguany l'edició d'aquest Premi s'havia convocat per primera vegada com a Memorial Mn. Martí Sandiumenge, en record i homenatge a qui va ser consiliari de l'entitat i alhora impulsor i promotor d'aquest Premi de Narracions, traspassat el 9 de setembre de 2009.

La jornada s'inicià a la capella de la patrona de Lleida Verge Blanca de l'Acadèmia, amb la celebració de l'Eucaristia presidida per Mn. Gerard Soler, on es tingué present i es pregà per Mn. Martí Sandiumenge. El seguí un recital de poesia, per passar posteriorment al menjador on tingué lloc el Dinar Literari de concessió de Premis.

El guanyador del Primer Premi d'aquesta edició en la secció d'adults, amb una dotació econòmica de 400 €, ha estat pel lleidatà David Ruz, per la seva obra titulada "La memòria és un lloc per viure o última carta a ma germana". El segon premi dotat amb 300 €, l'ha rebut Mariona Salvadó, per la seva obra en castellà "El escrito de unas palabras perdidas".

Pel que fa a la secció de juvenils, el Primer Premi dotat amb 200 €, el Jurat l'ha atorgat a l'obra "Especial breve vita", de la jove Silvia Fendes. Mentre que el Segon Premi en aquesta categoria, dotat amb 100 € l'ha obtingut la narració "Tu Estrella", d'Alba Bernaus, totes dues de l'Institut de Ponts. Els quatre guardonats han rebut també la corresponent placa acreditativa del premi i un lot de llibres, oferts per l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

L'acte de lliurament de Premis que té lloc tots els anys entorn de la festa de Sant Jordi i Dia del Llibre, ha estat presidit per la presidenta de Frater Lleida Mª Dolores Hidalgo, acompanyada pels regidors Roda M. Salmeron i Joan Vilella i membres del Jurat. La presidenta va donar les gràcies  ha tots per la participació i felicità als guardonats, mentre que els regidors felicitaren a FRATER per la placa al Mèrit a la Solidaritat atorgada per la Paeria i que li serà lliurada en el Saló de Plens el 10 de maig, en el decurs del Pregó de la Festa Major de Sant Anastasi.

En nom del Jurat intervingué finalment el periodista i historiador Jordi Curcó, que posà èmfasis en la consolidació del premi, que a partir d'enguany compta amb el suport de la família de Mn. Martí Sandiumenge pel que fa a la seva dotació econòmica: És un concurs consolidat i viu, que ens proposa reflexionar en la problemàtica de les persones amb discapacitat i en el valor de la solidaritat. Però alhora ens cal esforçar-nos per donar-lo a conèixer molt més i que siguin també molts més els autors que participin amb les seves narracions".

Amb aquest acte quedà convocada ja la 37 edició del Concurs de Narracions Frater 2017/2018, Memorial Mossèn Martí Sandiumenge.