El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Pelegrinatge interior

El pelegrí és el nom que Sant Ignasi adopta per definir-se a sí mateix, en el relat de la seva vida. Després de seguir un seminari sobre Ignasi de Loiola, un grup de fidels de la Parròquia de Sant Ignasi van conèixer de primera mà els llocs on Ignasi va fer els primers passos de la seva vida espiritual.

Va ser el diumenge 22 d'abril. Una trentena de membres de la comunitat parroquial van sortir de bon matí, començant un pelegrinatge en autocar, cap a Manresa, cap a les fonts de l'espiritualitat ignasiana.

El Carles Marcet s.j. després d'haver dirigit el seminari, ara ens acull i ens acompanyarà tot el dia en una descoberta dels llocs cabdals de l'Ignasi neoconvers i del seu itinerari.

La imatge d'Ignasi ferit obre el nostre pelegrinatge interior: un projecte de vana glòria s'esfondra, per obrir-ne un nou a glòria de Déu. Això ens fa examinar els nostres desitjos de glòria vana i d'oblit de Déu.

La "coveta" on pregava 8 hores diàries, l'hospital on s'allotjava, la capella del "rapte", ens mostren la progressiva maduració espiritual amb els períodes d'escrúpols i desolació i els temps de consolació i pau. Déu, ens diu Ignasi, el tractava com un mestre d'escola amb un nen. Intentem reconèixer en la nostra biografia, els moments en què Déu ens iniciava en la vida espiritual amb "mocions" i "diversitat d'esperits.
La creu del Tort on resava freqüentment, i, el pou de la llum, on va viure la gran il·luminació del Cardener, ens el mostren ja com un home nou, ple de Déu i de desig d'ajudar "les ànimes".

A la tarda, després de dinar plegats a la casa d'exercicis, baixem tots a la cova, com en una terra santa, per celebrar una eucaristia molt viscuda i participada activament.
Plens de Déu i de l'espiritualitat d'Ignasi, tornem cap a Lleida, agraint el bé que ens ha fet aquesta visita de Manresa.