El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

L’esplai multiplica i crea comunitat

El passat cap de setmana 14 i 15 d'abril, els centres d'esplai del bisbat: Epis, Apassomi, El Cau de Pardinyes, l'Anunciata, Albatros, Sant Jaume i Sant Ignasi i una colla d'ex monitors i ex monitores voluntaris vam participar a Vèrtex, la gran trobada general del MCECC (Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans) a Vilafranca del Penedès.

Aquesta trobada va ser un esdeveniment excepcional, ja que vam commemorar el 60è aniversari de l'inici del moviment i el 5è aniversari de la primera assemblea del MCECC. Per això, per primer cop hi van participar infants des de 6 anys fins a joves de 18 anys. Un gran projecte que un gran grup de monitors i monitores ja feia molt temps que preparaven.

Així doncs, vam sortir el dissabte ben d'hora des del camp d'esports. Un cop allí ens vam dividir en 3 grups d'edat per fer les activitats més còmodament, ja que érem més de 4.000 persones!!! Tots sota l'eslògan "l'esplai multiplica" vam compartir jocs, rialles, abraçades, cançons i molt més amb infants i nois i noies d'altres centres d'esplai d'arreu de Catalunya i també de Mallorca!

Cada grup també vam tenir un moment de pregària, per apreciar tots els valors que compartim i aprenem a l'esplai, com vivim aquests valors al nostre dia a dia i com Jesús inspira la nostra tasca educativa. "L'esplai multiplica i crea comunitat", una de les frases de l'himne de la trobada ens recordava com n'és d'important els llaços d'amistat i de vida comunitària que es teixeixen a l'esplai.

Tampoc no hi va faltar la marxa! A la nit vam poder saltar, cantar i ballar amb uns grups d'animació d'allò més divertits!

El diumenge vam fer una gran activitat tots junts, les més de 4.000 persones, moguda dalt de l'escenari, ens van donar una motxilla a cadascú amb una gorra de diferents colors i més material per poder fer les macro-activitats i unes fotos ben espectaculars! En un moment del matí cadascú vam treure de la motxilla una cinta de plàstic i les vam anar nuant. les unes amb les altres. per tal de crear una xarxa enorme! Va ser un moment molt significatiu perquè vam simbolitzar el gran entrellat de persones que formem el moviment d'esplais, amb il·lusió i ganes de canviar el món, i que si ens unim tots, som imparables!

Vam marxar amb la motxilla plena de nous amics i amigues i d'una bonica experiència que sempre recordarem.

Gemma Franco, monitora de l'Esplai