Foto Rectangle: 

La Comissió Pro Canonització del Beat Francesc Castelló, te ja preparats els actes per celebrar el proper 28 de setembre la festa del Beat Francesc Castelló, així com la commemoració del 82 aniversari del seu martiri, el 29 de setembre diada de Sant Miquel a Lleida.

L’acte central de la festa, serà l’Eucaristia que tindrà lloc el 28 de setembre, a les 19 hores a l’església de Sant Pere, que fou en vida la parròquia del jove màrtir. En aquesta església hi té un altar dedicat i en la planta superior, una exposició permanent que evoca la seva vida i la seva mort martirial al Cementiri de Lleida, el 29 de setembre de 1936.

L’Eucaristia serà presidida pel bisbe Salvador i solemnitzada per la Coral del Carme de Lleida, amb la participació de la delegació de Pastoral de Joves. Com és ja costum, s’acabarà amb la veneració de la relíquia del Beat i el cant dels Goigs en la seva lloança.

Al dia següent els actes es traslladaran a la capella del Cementi, on tindrà lloc la commemoració del 82 aniversari del martiri del Beat Francesc i la Jornada dels Màrtirs de la diòcesi de Lleida.

Així, a les 11 del matí tindrà lloc la celebració de l’Eucaristia a la capella del Cementiri, presidida pel P. Jaume Sidera, claretià i concelebrada per Mn. Joan R. Ezquerra, director del secretariat per a les Causes del Sants i Mn. Gerard Soler, vicepostulador de la Causa de Canonització del Beat.

Finalitzada la celebració, els concelebrants i tots els assistents és traslladaran per pregar i fer una ofrena de flors a la Fossa Comuna dels Màrtirs, on reposen les despulles del Beat Francesc Castelló, del bisbe màrtir Salvi Huix i d’altres 14 beats i màrtirs lleidatans, com també les despulles de 26 religiosos claretians, beatificats el 21 d’octubre de 2017. En memòria de tots ells, la comunitat claretiana de Lleida ha col·locat una placa commemorativa del seu martiri, que serà inaugurada i beneïda com a cloenda de la Jornada dels Màrtirs.