El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

L'aniversari de la beatificació de Francesc Castelló serà la clausura de 'les 24 hores amb el Senyor'

El proper diumenge 11 de març i tercer diumenge de Quaresma, se celebrarà el XVII aniversari de la beatificació del jove màrtir lleidatà Francesc Castelló pel papa Sant Joan Pau II, l’11 de març de l’any 2001.

La Comissió Pro Canonització del Beat Francesc Castelló a l’igual que fa tots els anys, vol commemorar aquesta efemèride i enguany, al coincidir l’11 de març amb diumenge, la celebració d’Acció de Gràcies tindrà lloc el dissabte 10 de març al vespre, a l’església de Sant Pere de Lleida.

La commemoració coincidirà així amb la jornada de pregària “24 hores amb el Senyor”, amb adoració al Santíssim i confessió sagramental,organitzada per la diòcesi de Lleida responent a la crida del Sant Pare. La jornada començarà el divendres 9, a les 7 de la tarda, amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls.

El dissabte 10, a les 7 de la tarda i després de la cloenda de la jornada de pregària, tindrà lloc l’Eucaristia en Acció de Gràcies pel beat Francesc Castelló en el XVII aniversari de la beatificació. Serà presidida pel P. Jaume Sidera, claretià de la comunitat claretiana de la parròquia de Sant Antoni Mª Claret del barri de Balàfia de Lleida, amb ocasió de la recent beatificació dels màrtirs claretians.

L’Eucaristia serà solemnitzada per la coral de l’Hospitalitat de Lourdes,dirigida per Gemma Mª Naranjo, entitat mariana que s’uneix a la celebració en la seva Eucaristia mensual. Així mateix, es farà present a l’Eucaristia l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, de la qual el beat n’és copatró; la confraria de “la Somereta” de Pardinyes, que li professa una arrelada devoció i la delegació diocesana de Pastoral de Joves. Es preveu també l’assistència dels familiars del beat residents a Saragossa.

La celebració religiosa com ja es costum clourà amb la veneració de la relíquia del Beat i el cant del “Goigs en lloança”. Durant la jornada podrà visitar-se l’exposició permanent que rememora la vida del beat Francesc i el seu testimoni martirial.