El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Pont de Suert honora Sant Sebastià i demana la seva intercessió per protegir el poble

El Pont de Suert va honorar del 19 al 21 de gener Sant Sebastià i va demanar-li la seva intercessió perquè protegís el poble durant l’any. Aquesta peculiar festa, organitzada per la Confraria de Sant Sebastià segueix fidel a les bases d’aquesta festa religiosa i gastronòmica que consta des de l’any 1586.

Uns 400 confrares són els protagonistes, juntament amb el sant d’aquesta festa que compta amb la col·laboració també de les dones i dels joves de la població i la comarca. Aquest any Mn. Antoni Boqueras, de Manresa, va ser el predicador durant els tres dies.

Les confessions i la missa van ser els primers actes d’enguany que van donar pas després al sopar de la Confraria amb 430 comensals. El dissabte, dia de la festivitat, la processó va ser l’esdeveniment més destacat i va recórrer el barri del casc antic, després de la missa solemne. A la tarda i després del dinar va ser el moment de resar el Rosari i de la veneració de la relíquia del sant. El sopar va tancar el programa del dia.

La missa del diumenge també va tenir una significació especial ja que es va dedicar als confrares que han fet el seu traspàs durant el 2017. El dinar també s’espera amb alegria ja que es van donar a conèixer els nous Priors que organitzaran la festa de l’any que ve. Però l’àpat, que expressa el sentit familiar de la confraria, és el sopar de l’últim dia amb la participació dels priors dels anys anteriors i les seves famílies, així com les persones que han col·laborat amb la festa.

AdjuntMida
En primera persona web.doc24 KB