La Seu Vella de Lleida va acollir el passat 28 de novembre una visita guiada a aquest monument amb l'objectiu de donar a conèixer els passatges bíblics del temple. Amb el títol 'La presència Bíblica a La Seu Vella' l'acte es va organitzar en el marc de la tercera Setmana de la Bíblia

que se celebra a totes les diòcesis amb seu a Catalunya.

La teòloga Mar Pérez i la historiadora Núria Piqué van guiar la visita. Núria Piqué va començar explicant els orígens del monument. Piqué va destacar que la construcció de la Seu Vella s'emmarca en el procés posterior a la presa de la ciutat de Lleida per part dels contes catalans al segle XII. En aquest sentit va recalcar la importància econòmica, política i religiosa de la ciutat en aquells moments.

A continuació, ambdues van començar a explicar peces artístiques de la Seu Vella que tenen temàtica bíblica, com capitells, pintures i portalades. Mar Pérez va relatar diversos fragments de les escriptures com la resurrecció de Llàtzer, la Visitació i l'Anunciació i la Passió de Jesucrist. A continuació, Núria Piqué explicava la importància artística de la peça.

Al llarg de l'explicació, que va tindre lloc, a la Canonja, els assistents van poder gaudir de la projecció de les imatges de les peces analitzades en alta resolució. En acabar, els participants van recórrer la Seu Vella per veure 'in situ' els capitells, les pintures i les portalades.