El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Les Llars del Seminari redueixen en un 35% la factura enèrgetica amb les plaques solars finançades per Som Energia

Les Llars del Seminari reduiràn en un 35% el consum elèctric gràcies a la instalació d’un sistema d’autoproducció fotovoltaic finançat per la cooperativa d’energia verda "Som Energia".

Fa uns mesos la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom va signar un conveni amb Som Energia per la instalació de plaques fotovoltaiques al terrat de les Llars del Seminari.

El projecte ha estat impulsat a iniciativa del Grup Local de Lleida de Som Energia arrel d’un estudi d’optimització de potència que es va fer a les Llars en contractar la llum amb Som Energia, fa un any. El finançament és gràcies a les aportacions voluntàries que es poden realitzar a través de la factura de llum. Per un ús mitjà d’una família (aproximadament 200 kWh/mes) representa una aportació de 2€ mensuals (0,01€/kWh).

Actualment aquestes llars tenen una despesa energètica de prop de 8.800 € l’any, que amb aquesta instal·lació d’autoproducció passarà a ser de 6.250 €. Per tant generarà un estalvi de 2.550 € anuals i produirà el 39% de l’electricitat que ara utilitzen. El 61% restant d’energia també provindrà de fonts 100% renovables ja que tenen la llum contractada amb Som Energia.

Som Energia és una cooperativa sense ànim de lucre que té com a objecte la comercialització i producció d’energia elèctrica i calorífica provinent de fonts renovables. La seva missió és impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable, eficient i en mans de la ciutadania. Actualment compta amb més de 47.000 socis i sòcies i supera els 74.000 contractes de llum verda (cada persona sòcia pot tenir més d’un contracte). A Lleida, Som Energia té 1.211 socis.

La Fundació Entre Tots i pel Bé de Tothom, que gestiona les Llars del Seminari, dóna acollida i facilita l'ús temporal i suficient d'un habitatge a famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat.