El passat dia 27 i 28 d'octubre va tenir lloc les XXXIX Jornades Nacionals de Delegats d'Apostolat Seglar i Responsables de Moviments i Associacions, amb el títol 'La crida a la santedat en el context actual'.

El dissabte 27 d'octubre vam començar amb una ponència de Gabino Uríbarri Bilbao, Doctor en Teologia per la Universitat Pontifícia Comillas sobre la 'Gaudete et Exsultate'. La santedat dels deixebles missioners, va dir que el resumia en deu notes:

1. La santedat és alegre.
2. Les benaurances són un missatge d'alegria.
3. La santedat apostòlica ha de ser missionera i està en acció de sortida.
4. La santedat és per la vida ordinària i quotidiana.
5. La santedat és per a gent imperfecta.
6. La santedat ens ajuda a combatre la cultura de l'agnosticisme i escepticisme.
7. La santedat ens ajuda a discernir.
8. La santedat és orant i activa.
9. La santedat és comunitària.
10. La santedat és misericordiosa.

La jornada va continuar amb sis testimonis en dues taules rodones on es veia la concreció de la santedat en la vida ordinària. Així van parlar sobre la família, el món del treball, la pastoral juvenil, la comunitat cristiana, l'educació i el món de la marginació. Uns testimonis que van ser colpidors i ens van donar ànims a tots i totes a continuar treballant per l'evangelització d'aquest món.

El diumenge 28 d'octubre es va tractar sobre la preparació del congrés nacional d'apostolat seglar, es van posar ja dades i per tant se celebrarà del 14 al 16 de febrer del 2020 en Madrid.

Manuel Díaz Martos
Delegat d'apostolat seglar de la Diòcesis de Lleida.