El mestre pessebrista, Virgilio del Olmo, va començar a muntar el pessebre a l'església de Sant Pau de La Mariola fa més de 24 anys. Aquest Nadal, no ha faltat a la cita, amb una creació que ha estat guardonada 19 vegades en els concursos de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va visitar el passat diumenge 30 de desembre aquest pessebre. El paer en cap va saludar al mestre pessebrista Virgilio del Olmo i la seva esposa Cati Vila, els quals han explicat el funcionament de la representació, on es poden contemplar diferents escenes bíbliques de la vida de Jesús, des de l’anunciació fins al naixement i la fugida a Egipte. Representacions que l’autor del pessebre alterna amb escenes de la vida tradicional catalana i els oficis de l’època.

Virgilio del Olmo no només és l’autor del muntatge, sinó que també és el propietari. Cada any va incorporant alguna nova figura que construeix ell mateix o adquireix, fins i tot fora de l’Estat espanyol. Enguany ha renovat les figures del portal de Betlem, que feia set anys que eren les mateixes.

El seu és un pessebre en moviment, ja que les figures no són estàtiques, la qual cosa obliga a Virgilio del Olmo a passar-se molts dies fent el muntatge. En aquestes, gairebé dues dècades de treball altruista i voluntari, la seva tasca ha estat reconeguda pel jurat del concurs de l’Agrupació Ilerdenca, ja que el seu pessebre ha estat premiat fins a 19 ocasions.

L’alcalde Larrosa, que ha estat acompanyat pel rector de la Parròquia de la Mariola, P. Ignacio Blasco, i pel president de l’Associació de Veïns de la Mariola, Víctor Ruiz, ha felicitat al pessebrista i la seva dona per la seva tasca i l’ha animat a continuar. Abans de saludar els artífexs del pessebre, el paer en cap ha estat convidat pel cor de la parròquia a participar plegats cantant nadales. 

Text i foto: Paeria.