El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Calderó Farré, Mn. Josep Maria

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Lleida
Anys naixement-defunció: 
1927 to 2016
Anys inicial-final del mandat com a bisbe de Lleida: 
Data de la mort: 
06/03/2016
Festa litúrgica: 

Mn. Josep Maria Calderó i Farré va néixer a Lleida, el dia 16 de març de 1927. Va cursar els seus estudis eclesiàstics al Seminari de Lleida i va ser ordenat prevere, a Barcelona, durant el Congrés Eucarístic, el 31 de maig de 1952, al servei de la nostra església. Completà els seus estudis amb la Llicenciatura en Filosofia i Lletres, Secció de Clàssiques, a la Universitat de Barcelona, l’any 1959.

Inicià el seu ministeri presbiteral a Binefar, anys 1952-53, Espluga de Serra i Torre de Tamurcia; continuà a Aspa i El Cogul, fins l’any 1957. L’any 1959 va ser nomenat professor del Col·legi Episcopal de Lleida, tasca que va continuar fins l’any 1992. Va combinar aquest treball pastoral amb altres encàrrecs diocesans: Delegat de Pastoral de Turisme; servei pastoral a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat; capellà de la Residència de la Verge Miraculosa; servei pastoral a les Basses d’Alpicat.

Els darrers anys i donat el seu delicat estat de salut, va estar retirat del servei pastoral. Va morir el dia 6 de març de 2016 i ja descansa en la Pau de Senyor.