El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Jordán Blecua, Mn. José

Beat(a)
Màrtir
Prevere
Data de la mort: 
12/08/1936
Data beatificació: 
12/10/2013
Festa litúrgica: 
12/08

L’humil servent de Déu, mossèn Josep Jordán i Blecua, nasqué a  Azlor, província d’Osca i diòcesi de Lleida, el 27 de maig de 1906. Sentí des de molt petit la vocació sacerdotal, ingressà als dotze anys al Seminari de Barbastre, traslladant-se al de Lleida, en començar la Filosofia, i on va acabar la carrera  eclesiàstica que havia d’ésser coronada amb el martiri.

La seva vida va ser sempre exemplar, tant de nen com de gran, desbordant-se les seves ànsies de perfecció en veure’s sacerdot; obedient als seus superiors, deferent amb els iguals, de caràcter senzill, suau i angelical per tothom.

Durant la seva curta vida sacerdotal de quatre anys a la Parròquia de Montsó, va donar grans exemples d’abnegació i de gran caritat amb els pobres. En la seva ànima sentia vius i creixents desigs per Crist, acomplint-se aquests el dia 12 d’agost de l’any 1936, perdonant generosament els seus botxins, tot imitant nostre Diví Salvador.

 (De la seva darrera carta, acomiadant-se del seu pare):

“Estic molt content de patir aquest martiri per causa de Crist....  Lamentaria molt de no poder morir per Ell”.

AdjuntMida
CuretasMonzón Litúrgia.pdf3.13 MB