Escut episcopal: 
Diversos
Bisbe
Situació: 
Emèrit
Any naixement: 
1940
Lloc naixement: 
La Palma d'Ebre
Dates Ordenacions
Data ordenació presbiteral: 
28/06/1964
Data ordenació episcopal: 
14/09/1991
Contacte
Adreça postal: 

C/ Racó, 7
43370 LA PALMA D'EBRE (Tarragona)

Nasqué el 12 de març de 1940 a la Palma d'Ebre, comarca Ribera d'Ebre, província de Tarragona i Bisbat de Tortosa. Fou ordenat sacerdot el 28 de Juny de 1964 a Tortosa. El 12 de juny de 1991 el Sant Pare el nomenà Bisbe de la Diòcesi de Menorca. El 14 de setembre del mateix any va rebre l'ordenació episcopal a la Catedral menorquina pel Nunci a Espanya Mons. Mario Tagliaferri (a.c.s.). El 29 d'octubre de 1999, el Sant Pare, Joan Pau II, el nomenà Bisbe de la Diòcesi de Lleida, prenent-ne possessió el 19 de desembre del mateix any a la Santa Església Catedral.

El dia 8 de març de 2007, el Sant Pare va acceptar la renúncia presentada per Mons. Ciuraneta, per manca de salut, a tenor del cànon 401, 2, del Codi de Dret Canònic. Des d’aquell moment passà a la categoria de bisbe emèrit de Lleida.

En els set anys del seu Pontificat a Lleida, han estat curts de temps però intensos en relaitzacions pastorals, el comentari evangèlic: Evangeli i Vida.

Durant el seu pontificat, s’ha fet el nou edifici de Càritas diocesana, la remodelació de l’Acadèmia Mariana i la construcció de la Casa d’Espiritualitat, les parròquies de Santa Teresa Jornet i de Sant Antoni Maria Claret., ambdues a la ciutat de Lleida.

Ha estat l’anima i impulsor de l’obra històrica “Arrels cristianes de Lleida”.

Especial menció mereix la dedicació plena que va fer possible l’instrucció dels procés diocesà de beatificació dels màrtirs de la persecució religiosa de 1931-1939.

Actualitzar les estructures pastorals del bisbat promocionant els laics a tasques de responsabilitat d’àmbit diocesà.

Només cal lamentar lo curt del seu pontificat que no li permeté desenvolupar tot el seu projecte pastoral “Obrim camins”.

A nivell de la Tarraconense fou bisbe delegat per la Pastoral familiar, de la Salut i Religiosos. A la CEE estava adscrit a la Comissió de la Família.